Geslit bandstaal

Aangezien geslit bandstaal gesneden wordt uit coils gelden daarvoor tevens de bij coils genoemde normen en materiaalsoorten.

Onze meest succesvolle activiteiten hebben zich in de loop van de jaren op dit product toegespitst.

Onze afnemerskring bevindt zich vooral bij

– Metaalwarenfabrieken (pons- en stampwerk)
– Producenten van luchtkanalen
– Profileurs (fabricatie van stalen profielen)

Het diktebereik loopt van 0,4 mm. (koudgewalst en bekleed materiaal) t/m 16 mm. (warmgewalst).

Sendimir verzinkt 3

Sendzimir verzinkt:

Onze sterke kant ligt bij het sendzimir verzinkte materiaal; we leveren het in coils, geslit bandstaal en platen. U kunt bij ons terecht voor de DX51D t/m DX57D in verschillende zinkdiktes alsmede als bouwstaal in de kwaliteiten S220GD t/m S550GD volgens de norm EN 10346.

 

Aluzink (Galvalume):

Leverbaar met een aluminium-zink legering van 100 t/m 185 g/m², met of zonder anti-vingerprint bescherming. Aluzink wordt vaak voor dakbedekkingen en gevelplaten toegepast en tal van andere toepassingen in de witgoed industrie.

 

Gealuminiseerd (FAL):

Dit materiaal heeft een aluminium-silicium legering. Als standaardkwaliteit leveren we DX51D+AS 120 A-O, maar verder zijn andere laagdiktes, variërend van 50 g/m² t/m 150 g/m², mogelijk. U kunt dit materiaal ongeolied of geolied bestellen, maar doorgaans is het standaard geolied en is daardoor ook beter beschermd tegen corrosie.

 

Sendzimir verzinkt 2Sendzimir verzinkt 1

Galfan:

Deze staalsoort heeft een zink-aluminium legering (zink ca. 95%/aluminium 5%). Galfan wordt gebruikt voor o.a. behuizingen van elektronica, elektromotoren en oliepompen.

 

Elektrolytisch verzinkt (elo):

Bij dit materiaal, ook wel Zincor genoemd, is het basismateriaal koudgewalst staal DC01 t/m DC06. Dit staal (als coil) wordt door een galvanisch zinkbad geleidt en door de elektrische stroom die hierbij ontstaat voorzien van een gelijkmatige galvanische zinklaag van enkele µm dik. Wij leveren dit als geslit bandstaal en platen, volgens de EN 10152, in verschillende uitvoeringen:

DC01 (of hoger)+ZE 25/25 (tweezijdig: in 2,5, 5,0 of 7,5 µm per zijde)
DC01 (of hoger)+ZE 25/00 (eenzijdig:   in 2,5, 5,0 of 7,5 µm per zijde)

Elo is door haar egale en optisch gelijke oppervlakte bijzonder geschikt voor nabehandelingen zoals natlakken, dan wel epoxeren en werd vooral op grote schaal in de automobielindustrie toegepast. Door het ontstaan van dunnere zinklaagdiktes bij sendzimir verzinkt ziet men momenteel in de automobielindustrie een verschuiving van elo naar sendzimir verzinkt.

Maar nog steeds vormt elo met haar geringe zinklaagdikte en egale oppervlak een dankbaar product voor toepassingen waar naast lassen ook goede lakresultaten te bereiken zijn, zoals bij binnendeurkozijnen.